Nájdete nás




Vyhľadávanie

Novinky emailom

    Ak chcete byť informovaní o nových receptoch alebo článkoch o delenej strave, zadajte svoju emailovú adresu:

Partneri

Odporúčame

Músli koláč s jablkami

Sobota Jan 29, 2011

Sacharidová sladkosť – keď vám chutí sladké

250 g jemnej celozrnnej múky, 250 g mäkkého tvarohu, 150 g masla, 50 g medu, 1 žĺtok, štipka soli,  1/2 prášku do pečiva

Musli vrstva : 100 g hrozienok, 150 g ovsených vločiek, 502 g slnečnicových semienok, 30 g sezamových semienok, 100 g pokrájaných orechov alebo mandlí, 100 g medu, 2 lyžice oleja, 50 ml smotany, 3-4  sypké jablká, mletá škorica

Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, tvarohu, zmäknutého masla, tekutého medu, žĺtka a soli vypracujeme vláčne cesto  a odložíme ho odpočinúť do chladu.  Hrozienka sparíme horúcou vodou a necháme napučať. Na teflonovej pánvici zmiešame  ovsené vločky, semienka, pridáme olej, med a zalejeme smotanou a za stáleho miešania mierne opražíme.

Cesto vyvaľkáme a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Poukladáme ošúpané, jadier zbavené a na kocky pokrájané jablká, posypeme škoricou, scedenými hrozienkami a posypeme ovsenou zmesou. Vložíme do predhriatej rúry a  upečieme. Vychladnutý koláč pokrájame na štvorčeky, ktoré môžeme ešte ozdobiť ušľahanou smotanou.
Napíšte komentár:

Váš komentár:

*