Músli koláč s jablkami
Odoslané autorom admin | Kategórie: Recepty, Recepty - Raňajky Sobota Jan 29, 2011Sacharidová sladkosť – keď vám chutí sladké
250 g jemnej celozrnnej múky, 250 g mäkkého tvarohu, 150 g masla, 50 g medu, 1 žĺtok, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva
Musli vrstva : 100 g hrozienok, 150 g ovsených vločiek, 502 g slnečnicových semienok, 30 g sezamových semienok, 100 g pokrájaných orechov alebo mandlí, 100 g medu, 2 lyžice oleja, 50 ml smotany, 3-4 sypké jablká, mletá škorica
Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, tvarohu, zmäknutého masla, tekutého medu, žĺtka a soli vypracujeme vláčne cesto a odložíme ho odpočinúť do chladu. Hrozienka sparíme horúcou vodou a necháme napučať. Na teflonovej pánvici zmiešame ovsené vločky, semienka, pridáme olej, med a zalejeme smotanou a za stáleho miešania mierne opražíme.
Cesto vyvaľkáme a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Poukladáme ošúpané, jadier zbavené a na kocky pokrájané jablká, posypeme škoricou, scedenými hrozienkami a posypeme ovsenou zmesou. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Vychladnutý koláč pokrájame na štvorčeky, ktoré môžeme ešte ozdobiť ušľahanou smotanou.