Zapekaný morčací rezeň s talianskym šalátom
Odoslané autorom admin | Kategórie: Recepty - Obedy, Recepty - Večere Sobota Aug 20, 2011Zapekaný morčací rezeň
Príprava: asi 25 minút
Prísady
1 mäsitá paradajka
2 morčacie rezne po asi 180 g
korenie
morská soľ
1 lyžička oregana
1 lyžica olivového oleja
125 g mozzarelly
lístky bazalky
1. Paradajku na brušku krížom rozrežeme, sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Zelené lôžko vykrojíme a paradajku nakrájame n a dieliky.
2. Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Osolíme ho, okoreníme a ochutíme oreganom.
3. V panvici rozohrejeme olej. Rezne v ňom opečieme z každej strany asi 2 minúty. Preložíme ho do zapekacej nádoby a navrch rozložíme paradajku.
4. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme juna paradajku. Zapekáme asi 5 minút v rúre predhriatej na 200 °C. Rezne vyberieme, ozdobíme bazalkou a podávame.

Delená strava - Zapekaný morčací rezeň s talianskym šalátom
Taliansky šalát
Príprava: asi 15 minút
Prísady
1 malý zväzok rukoly
1 malý rímsky šalát
1 malá žltá paprika
1 lyžica ovocného octu
čerstvo zomleté korenie
morská soľ
10 čiernych olív
1. Rukolu umyjeme, osušíme a nakrájame na jemno. Umyjeme rímsky šalát, očistíme ho, necháme odkvapkať a natrháme na kúsky vo veĺkosti sústa.
2. Papriku rozpolíme, očistíme a nakrajáme na kocky. Paradajku umyjeme, vykrojíme zelené lôžko a nakrájeme ju na jemné plátky. Pripravené prísady zmiešame v miske.
3. Na zálievku dobre rozmiešame olej, ocot, 5 lyžíc vody, korenie a soľ.
4. Šalát premiešame so zálievkou a ozdobíme ho olivami.
Autorka: Summová Ursula – Sestavte si pokrmy dělené stravy
super jedlo na zhodenie vahy do diety, vdaka